Viking Lotto Tulokset

Tarkista viimeisimmät Viking Lotto tulokset alta. Löydät sivustoltamme myös tuoreimmat Lotto tulokset ja Eurojackpot tulokset.

Viralliset Viking Lotto Numerot Tänään

Pelasitko Viking Loton lisäpelejä?

Löydät meiltä myös Viking Loton lisäpelien tulokset. Katso tästä Keskiviikko-Jokeri tulokset ja Keskiviikko-Lomatonni tulokset.

Lottotulokset.net toivottaa sinulle onnea peleihin!

Kaikki Viking Lotosta

Pidämme sinut ajan tasalla Viking Loton uutisista ja blogistamme löydät tietoa Viking Loton säännöistä ja parhaista Viking Loton strategioista. Seuraa sivustoamme säännöllisesti pysyäksesi perillä Viking Loton tapahtumista.

Viking Lotto peliaika

Peliaikaa keskiviikko klo 19.00 asti

Viking Loton päävoitto

Noin 3 000 000 € – 25 000 000 €

Viking Lotto tulokset arvotaan

Keskiviikkoisin klo 21.00

Viking Loton esittely

Viking Lotto on monessa mielessä ollut edelläkävijä kansainvälisessä lottomaailmassa. Viking Lotto on yksi ensimmäisistä lottopeleistä, joka ylitti kansalliset rajat ja lähensi pohjoismaita yhteisen harrastuksen äärelle. Viking Lotto on tarjonnut jännitystä ja unelmia suurista voitoista jo vuosikymmenten ajan. Käymme tarkemmin läpi Viking Loton historiaa, sen kasvua ja kehitystä vuosien varrella, sekä tietysti sen merkitystä suomalaisille loton pelaajille.

Viking Loton lanseeraus ja varhaiset vuodet

Viking Lotto tulokset

Viking Lotto lanseerattiin vuonna 1993, jolloin se oli maailman ensimmäinen monikansallinen lottopeli. Sen perustivat viisi Pohjoismaista lottotoimistoa: Norjan Norsk Tipping, Ruotsin Svenska Spel, Tanskan Danske Spil, Islannin Íslensk Getspá/Getraunir, ja Suomen Veikkaus. Alun perin peli tunnettiin Tanskassa nimellä ”Onsdags Lotto” (Keskiviikko Lotto) ja Islannissa nimellä ”Víkingalotto”, mutta nimi yhdenmukaistettiin myöhemmin nimeksi Vikinglotto kaikissa osallistuvissa maissa.

Viking Loton alkuaikoina sen suosio kasvoi nopeasti, ja se sai merkittävän aseman lottomarkkinoilla. Vikingloton ideana oli tarjota pelaajille suurempia jättipotteja kuin mitä kansallisissa lottopeleissä oli mahdollista, ja tämä mahdollistettiin sillä että kun peliin osallistui useampi maa, täten useampi pelaaja osti lottokupongin ja näin saatiin Viking Loton potteja kasvatettua. Tämä innovatiivinen lähestymistapa lottoamiseen teki siitä suositun valinnan lottopelaajien keskuudessa.

Viking Loton kasvu ja kehitys vuosien varrella

Viking Lotto on vuosien varrella kasvanut ja kehittynyt merkittävästi. Vuonna 2000 Virossa perustettu Eesti Loto liittyi mukaan, ja pelistä tuli vieläkin kansainvälisempi. Viking Loton pelaajakunta laajeni ja jättipotit kasvoivat entisestään.

Viking Lotto on myös uudistunut useita kertoja vuosien saatossa. Yksi merkittävimmistä uudistuksista tapahtui vuonna 2017, kun peliin lisättiin uusi Vikingnumero. Tämä nosti pelin jättipotin minimitason 3 miljoonaan euroon ja maksimitason 35 miljoonaan euroon, mikä teki siitä entistä houkuttelevamman pelaajille.

Viking Lotto Suomessa

Suomessa Viking Lotto on ollut suosittu lottopeli ihan sen ensimmäisestä 17.3.1993 arvontapäivästi asti. Viking Loton lanseeraus oli suuri tapahtuma, joka herätti paljon kiinnostusta ja jännitystä lottopelaajien keskuudessa. Suomalaiset arvostavat lottoamista yhteisöllisenä tapahtumana, ja Viking Lotto tarjosi mahdollisuuden kokea tämän kansainvälisellä tasolla.

Viking Lotto tuli suosituksi nopeasti, ja sen suosio on jatkunut vahvana vuosien varrella. Suomessa Viking Lotto arvonta tapahtuu joka keskiviikko, ja moni suomalainen lottofani tarkistaa innokkaasti Vikinglotto numerot heti arvonnan jälkeen.

Missä Viking Lotto arvotaan?

Viking Lotto arvotaan Norjassa, Norsk Tippingin pääkonttorissa Hamarissa. Viking Loton arvonta on kansainvälinen tapahtuma, ja sen tulokset lähetetään livenä kaikkiin osallistuviin maihin. Viking Loton arvonta-aika on keskiviikko-iltaisin jolloin arvonta suoritetaan Norsk Tippingin valvonnassa rehellisesti ja läpinäkyvästi, jotta kaikki pelaajat voivat luottaa pelin oikeudenmukaisuuteen.

Viking Lottoon osallistuvat maat

Viking Lottoon osallistuvat maat

Viking Lottoon osallistuvat maat kattavat laajan alueen Pohjois-Euroopasta aina Baltiaan asti. Alun perin peliin osallistuivat vain Pohjoismaat mukaan lukien Suomi, Ruotsi, Norja, Islanti ja Tanska. 

Vuonna 2000 mukaan liittyi Viro, ja vuonna 2011 peliin liittyivät myös Latvia, Liettua, Slovenia ja Belgia. Kansainvälinen pelaajakunta takaa suuret jättipotit ja tekee Viking Lotosta todellisen kansainvälisen lottokokemuksen.

Viking Lotto on ainutlaatuinen peli, joka yhdistää eri maiden pelaajat yhteisen unelman äärelle. Se tarjoaa mahdollisuuden osallistua suureen kansainväliseen lottoarvontaan ja tavoitella miljoonavoittoja. Viking Lottoon osallistuminen on yhtä jännittävää tänään kuin sen lanseerauksen aikaan, ja se jatkaa kasvuaan ja kehitystään, tarjoten lottofaneille jatkuvasti uusia mahdollisuuksia ja haasteita.

Miten Viking Lottoa pelataan?

Viking Loton pelimekaniikka

Viking Lotto perustuu yksinkertaiseen ja suoraviivaiseen pelimekaniikkaan, joka on helppo oppia. Viking Lotossa pelaaja valitsee kuusi numeroa väliltä 1-48 sekä yhden Viking numeron väliltä 1-5 . Näistä numeroista koostuu pelaajan Viking Lotto numerot ja lisänumero nimeltä Vikingnumero. Arvonnassa arvotaan kuusi päänumeroa sekä yksi Vikingnumero.

Viking Loton pelisäännöt

Viking Loton pelisäännöt ovat selkeät. Pelaajan tulee valita kuusi numeroa ja yksi lisänumero, ja jos arvonnassa arvotut kuusi numeroa ja lisänumero vastaavat pelaajan valitsemia numeroita, pelaaja voittaa päävoiton. Pienempiä voittoja on tarjolla myös niille, jotka saavat oikein viisi, neljä tai kolme numeroa.

Pelaaja voi myös halutessaan pelata ”järjestelmää”, jolloin hän valitsee useamman kuin kuusi numeroa. Järjestelmäpelissä pelaajan valitsemat numerot muodostavat useita erilaisia rivejä, ja näin ollen pelaajalla on suuremmat mahdollisuudet voittaa.

Mitä jos Viking Loton pääpotti ei mene jakoon?

Viking Loton pääpotti on progressiivinen, mikä tarkoittaa, että jos pääpotti ei mene jakoon, se siirtyy seuraavalle viikolle. Tämä tarkoittaa, että päävoitto voi kasvaa huomattavasti suuremmaksi, jos sitä ei voiteta useampaan viikkoon. Tämä lisää pelin jännitystä ja houkuttelevuutta, koska pelaajilla on mahdollisuus voittaa jättimäisiä summia rahaa.

On myös hyvä tietää, että Viking Lotossa on käytössä voittokatto, joka on asetettu 35 miljoonaan euroon. Jos pääpotti ylittää tämän summan, ylimenevä osa jaetaan alemmissa voittoluokissa.

Kun pääpotti voitetaan, seuraavan viikon pääpotti on aina vähintään 3 miljoonaa euroa. Tämä takaa, että Viking Lotossa on aina tarjolla merkittäviä voittosummia.

Viking Lotto peliaika, arvonta-aika ja oikeat numerot

Viking Lotto arvonta-aika ja peli-aika

Vikingloton peliaika päättyy keskiviikkoisin klo 19.00, jonka jälkeen arvonta suoritetaan Norjan Hamarissa kello 21.00 Suomen aikaa. Tämän jälkeen tulokset lähetetään satelliitin välityksellä kaikkiin osallistujamaihin. Jokainen maa on ennen arvontaa lähettänyt pelattujen rivimäärien tiedot Tanskaan. Arvonnan jälkeen alkaa voittojen etsintä, jossa kaikki maat lähettävät täysosumatietonsa Tanskaan. Tanska kokoaa tiedot täysosumien lukumäärästä ja välittää viralliset Viking Lotto tulokset kaikkiin jäsenmaihin.

Viking Loton oikeat numerot ja tulosten julkistus

Viking lotto tulokset julkaistaan keskiviikkoisin kello 21.00. Tulokset ovat saatavilla Veikkauksen sivuilla, pelipäätteillä, Teksti-TV:ssä sekä tietenkin lottotulokset.net -sivustollamme, jossa tarjoamme ajankohtaiset tulokset nopeasti ja kätevästi tarkistettavassa muodossa.

Viking Loton arvontalähetyksen historia ja muutokset

Viking Loton arvontalähetys on kokenut vuosien varrella muutoksia. Arvonnan tekniset elementit, kuten arvontalaite ja pallot, uudistettiin vuonna 2010 (kierros 17/2010), ja vuonna 2017 (kierros 21/2017) arvontaan lisättiin uusi arvontakone sekä pallot, joilla arvottiin Vikingnumero.

Suuri muutos tapahtui kuitenkin vuoden 2018 alussa (kierros 1/2018), kun arvontalähetystä ei enää näytetty televisiossa Suomessa. Viking Loton viimeinen tv-arvontalähetys nähtiin MTV3-kanavalla 27.12.2017. Tämä muutos merkitsi siirtymistä digitaaliseen aikaan, jossa pelaajat voivat tarkistaa arvonnan tulokset helposti ja nopeasti verkossa.

Näistä muutoksista huolimatta Viking Loton jännitys on säilynyt samana. Arvonta-aika ja pelimekaniikka ovat pysyneet pääosin muuttumattomina, ja pelaajat ympäri Pohjoismaat odottavat edelleen innolla viikoittaista arvontaa ja mahdollisuutta voittaa elämää muuttavia palkintoja.

Viking Loton tulokset netistä

Viking Lotto tulokset netistä

Viking Loton tulokset ovat helposti ja nopeasti saatavilla netistä. Viralliset Viking Loton tulokset tänään löydät meidän sivuiltamme, tai Veikkauksen verkkosivuilta, jonne tulokset päivitetään heti arvonnan jälkeen. Pääset tuloksiin suoraan klikkaamalla tästä: viralliset Viking Loton numerot tänään.

Jos haluat tarkistaa sekä Viking Lotto tulokset ja Jokerin, löydät molemmat tulokset sivultamme samasta paikasta, kuin myös Keskiviikko-Lomatonni tulokset.

Viking Loton numerot on helposti tarkistettavissa heti kun Viking Lotto arvonta on suoritettu, päivitämme tulokset sivuillemme heti arvonnan jälkeen. Näin ollen voit tarkistaa tuoreimmat Viking Lotto numerot milloin tahansa.

Viking Loton tulokset Teksti-TV:stä

Vaikka Vikingloton tv-arvontalähetys päättyi vuonna 2017, tulokset ovat edelleen saatavilla myös Teksti-TV:stä. Mikäli haluat löytää Viking Lotto tulokset tänään, löydät ne helposti joko sivustoltamme, tai voit siirtyä Teksti-TV:n sivulle numero 472. Lue ohjeet miten löydät Vikingloton tulokset helpoiten Teksti-TV:stä tästä.


Viking Loton lisäpelien tulosten tarkistus

Viking Loton pelaajilla on mahdollisuus myös osallistua lisäpeleihin jotka tarjoavat lisäjännitystä ja uusia voittomahdollisuuksia. Suosituimpia Viking Loton yhteydessä pelattavia lisäpelejä ovat Keskiviikko-Jokeri ja Keskiviikko-Lomatonni.

Keskiviikko-Jokerissa pelaaja yrittää arvata oikein seitsemän numeron sarjan, joka arvotaan Viking Loton yhteydessä. Jokerinumerot arvotaan Suomessa.

Keskiviikko-Lomatonni on puolestaan peli, jossa pelaaja saa arvottavaksi paikkakunnan ja numeron. Jos sekä paikkakunta että numero osuvat oikein, voittaa pelaaja pelin nimen mukaisesti tuhat euroa.

Viking Loton lisäpelien tulokset julkaistaan samanaikaisesti Viking Loton pääarvonnan tulosten kanssa. Pelaaminen uudelle kierrokselle alkaa keskiviikkoisin tulosten julkaisun jälkeen klo 22.30, joten kun olet tarkistanut tulokset, voit heti aloittaa pelaamisen uudelle kierrokselle. Voit seurata ja tarkistaa nämä tulokset parhaiten meidän verkkosivuiltamme, josta löydät aina ajantasaisimmat ja tarkimmat tulokset.

Viking Loton suurimmat voitot

Lottovoittaja
Lottovoittajan on hyvä olla

Viking Lotto on tunnettu suurista jättipoteistaan, ja suurin saatu voitto on yli 35 miljoonaa euroa. Alhaalta löydät Viking Loton suurimmat voitot:

 1. Norja 35 miljoonaa euroa – Arvottu kierroksella 46/2017. (Kaikkien aikojen suurin Viking Lotto voitto.)
 2. Norja 33,2 miljoonaa euroa – Arvottu kierroksella 15/2018.
 3. Tanska 32,6 miljoonaa euroa – Arvottu kierroksella 5/2020.
 4. Norja 29,2 miljoonaa euroa – Arvottu kierroksella 52/2020.
 5. Norja 25 miljoonaa euroa – Arvottu kierroksella 3/2024.
 6. Tanska 25 miljoonaa euroa – Arvottu kierroksella 33/2021.
 7. Norja 24 miljoonaa euroa – Arvottu kierroksella 16/2017.
 8. Norja 22,8 miljoonaa euroa – Arvottu kierroksella 11/2019.
 9. Norja ja Tanska 22 miljoonaa euroa – Arvottu kierroksella 33/2016. Kaksi täysosumaa joista molemmat voittajat saivat noin 22 miljoonaa euroa.
 10. Norja 21,1 miljoonaa euroa – Arvottu kierroksella 26/2018.
 11. Suomi 15,9 miljoonaa euroa – Arvottu kierroksella 4/2023. (Suomen suurin Viking Lotto voitto)

Suomen suurimmat Viking Lotto voitot

Viking Lotto on tuonut Suomeen useita miljonäärejä vuosien varrella. Tässä ovat Suomen 10 suurinta Viking Loton voittoa:

 1. Helsinki 15,9 miljoonaa euroa (porukka) – Arvottu kierroksella 4/2023.
 2. Lahti 9,5 miljoonaa euroa (5 osuuden porukka) – Arvottu 6+0-tuloksella kierroksella 33/2021.
 3. Helsinki 7,8 miljoonaa euroa – Arvottu kierroksella 46/2012.
 4. Suomussalmi 7,5 miljoonaa euroa – Arvottu kierroksella 21/2014.
 5. Oulu 6,5 miljoonaa euroa – Arvottu kierroksella 24/2023
 6. Lahti 4,6 miljoonaa euroa – Arvottu kierroksella 14/2010.
 7. Lappeenranta 4,5 miljoonaa euroa – Arvottu kierroksella 51/2018.
 8. Espoo 4,1 miljoonaa euroa – Arvottu kierroksella 3/2012.
 9. Helsinki 3,3 miljoonaa euroa – Arvottu kierroksella 49/2015.
 10. 10 osuuden porukka eri puolilta Suomea 2,8 miljoonaa euroa – Arvottu kierroksella 18/2022.

Nämä voitot osoittavat Viking Loton jännittävän potentiaalin ja sen, kuinka paljon se voi muuttaa yksittäisen pelaajan tai porukan elämää. Voitot ovat ympäri Suomen osoittaen, että jokainen voi olla seuraava suuri voittaja.

Keskiviikko-Jokeri ja Lomatonni

Keskiviikko-Jokeri

Keskiviikko-Jokeri on Viking Loton kanssa yhteen linkitetty Veikkauksen lisäpeli. Jokeriin osallistutaan valitsemalla seitsemän numeron sarja, jonka Veikkaus arpoo joka keskiviikko. Jokerissa on kuusi eri voittoluokkaa, ja voit voittaa myös pienempiä summia, jos osa valituista numeroista osuu oikein. Keskiviikko-Jokerin tulokset julkaistaan heti arvonnan jälkeen, ja ne löytyvät kätevästi sivuiltamme.

Keskiviikko-Jokeri tulokset

Keskiviikko-Lomatonni

Lomatonni tulokset
Tekisikö mieli lähteä lomalle keskellä viikkoa? Ehkä pelaamalla Keskiviikko-Lomatonnia voi ylimääräinen tonni napsua matkaa varten!

Keskiviikko-Lomatonni on toinen Viking Loton yhteydessä pelattava lisäpeli. Lomatonniin osallistutaan valitsemalla kaksi numeroa sekä maakoodi. Päävoitto on aina 1000 euroa, ja sen voi voittaa arvaamalla sekä numeron että maakoodin oikein. Lomatonnissa on mahdollisuus voittaa myös pienempiä palkintoja. Keskiviikko-Lomatonnin tulokset julkaistaan heti arvonnan jälkeen, ja löydät ne kätevimmin sivuiltamme.

Keskiviikko-Lomatonni tulokset

Viking Loton voitonjako ja voittoluokat

Viking Loton voitonjako

Viking Lotossa voittoluokat jakautuvat siten, että ensimmäinen ja toinen voittoluokka ovat yhteiset kaikille osallistuville veikkausyhtiöille. Tämä tarkoittaa, että jos pelaaja saa kuusi päänumeroa ja yhden Viking-numeron oikein (1. voittoluokka), tai kuusi päänumeroa oikein (2. voittoluokka), voitto jaetaan kaikkien osallistuvien maiden kesken.

Muut voittoluokat, 3-8, ovat kansallisia, eli ne jaetaan vain kyseisen maan pelaajien kesken. Näitä voittoluokkia varten Viking Loton kokonaisvaihdosta jaetaan seuraavat jako-osuudet (jako-osuuksia laskettaessa ei huomioida Plussasta kertynyttä lisävaihtoa).

Viking Loton voittoluokat

Viking Loton voittoluokat määräytyvät saadun oikeiden numeroiden mukaan. Mitä useampi numero osuu oikein, sitä korkeampi on voittoluokka. Keskimääräiset voittosummat eri voittoluokissa ovat seuraavat:

VoittoluokkaPäänumerotVikingnumeroKeskim. voittoOsuus %
16 oikein1 oikeinPäävoitto
26 oikein0 oikeinn. 200 000 €
35 oikein1 oikeinn. 15 000 €6,20 %
45 oikein0 oikeinn. 1 000 €1,70 %
54 oikein1 oikeinn. 52 €1,10 %
64 oikein0 oikeinn. 26 €2,20 %
73 oikein1 oikeinn. 10 €3,80 %
83 oikein0 oikeinn. 5 €7,50 %
Vikingloton voittoluokat ja voitonjako. Huomioi, että voittoluokat 1 ja 2 ovat yhteisiä kaikille osallistuville maille, kun taas voittoluokat 3-8 ovat kansallisia.

Viking Loton voittojen todennäköisyydet

Viking Lotossa on 48 päänumeroa ja viisi Viking-numeroa. Joka viikko arvotaan kuusi päänumeroa ja yksi Viking-numero, joten mahdollisia erilaisia rivejä on olemassa 61 357 560 kappaletta. Yhden rivin todennäköisyys osua kohdalle on siis 1:61 357 560.

Vikinglotossa arvotaan lisäksi yksi Plus-numero 30:sta. Plus-numeron oikein arvaamisen todennäköisyys on 1:30. Jos pelaaja osallistuu Vikingloton Plussaan ja voittavan pelirivin Plus-numero osuu oikein, pelaaja saa voiton viisinkertaisena. Plus-numeron ollessa oikein voittaa viisi euroa, vaikka rivillä ei olisi muuta voittoa. Voittoluokan voitoista kertaistetaan yhteensä enintään miljoona euroa, mutta tämä ei koske 6+1 -tuloksia (päävoitto).

Alla on taulukko Vikingloton eri tulosten todennäköisyyksistä. Yhden pelirivin todennäköisyys saavuttaa mikä tahansa voittava tulos on noin 1,96 % (1:51). Mikäli haluat vertailla eri lottojen todennäköisyyksiä, tarkista kattava artikkelimme aiheesta täältä.

TulosTodennäköisyys (%)Voitto
6 + 1 oikein0,00000163 %Päävoitto
6 + 0 oikein0,00000653 %n. 200 000 €
5 + 1 oikein0,000411 %n. 15 000 €
5 + 0 oikein0,00164 %n. 1 000 €
4 + 1 oikein0,0210 %n. 52 €
4 + 0 oikein0,0840 %n. 26 €
3 + 1 oikein0,373 %n. 10 €
3 + 0 oikein1,49 %n. 5 €
2 + 1 oikein2,71 %Ei voittoa
2 + 0 oikein10,84 %Ei voittoa
1 + 1 oikein8,31 %Ei voittoa
1 + 0 oikein33,28 %Ei voittoa
0 + 1 oikein8,55 %Ei voittoa
0 + 0 oikein34,2 %Ei voittoa
Viking Loton eri tulosten todennäköisyydet

Lopuksi on tärkeä huomata, että Vikingloton voitot on perittävä yhden vuoden kuluessa pelisääntöjen mukaisen lopputuloksen vahvistamisesta. Pelaaja menettää oikeuden voittoon, jota hän ei ole nostanut määräajassa.

Viking Loton hinta ja järjestelmäpelit

Viking Lotto rivin hinta

Yksi Viking Loton rivi maksaa 1,00 €. Viking Lotto tarjoaa myös Plussa-vaihtoehdon, jossa maksat lisää 0,50 € jokaisesta rivistä. Tämä tarkoittaa, että yksi plussattu rivi maksaa yhteensä 1,50 €. Plussa-numeron ollessa oikein voittosi moninkertaistuu viisinkertaiseksi, tai saat varman 5 euron voiton, jos rivilläsi ei ole muita voittoja. Huomaa kuitenkin, että voiton kertaistus ei koske 6+1 -tuloksia, ja voittoluokan voitoista kertaistetaan yhteensä enintään miljoona euroa.

Viking Loton järjestelmäpelit ja niiden hinnat

Järjestelmäpelissä valitaan useampia numeroita yhdelle riville, ja kaikki valittujen numeroiden yhdistelmät muodostavat omat rivinsä. Viking Loton järjestelmäpelit ovat täydellisiä järjestelmiä, eli ne sisältävät kaikki yksittäisrivit, jotka valituista numeroista voidaan muodostaa. Järjestelmäpelien hinta määräytyy pelattavien rivien määrän mukaan.

Viking Loton Järjestelmä- ja Harava-pelien voittojen tarkistaminen

Järjestelmäpelien voitot määritetään sen perusteella, mitä voittoluokkia pelin rivit saavuttavat. Järjestelmäpelistä näkee heti tuloksen tarkistettuaan, mitä vähintään voittaa. Lisäksi järjestelmäpelissä saa alavoittoja, eli pienempien voittoluokkien voittoja. Voittojen tarkistamiseen on saatavilla erillisiä tarkistusohjelmia, kuten Rastipekka, ja Veikkaus tarjoaa tarkistusmahdollisuuden Oma Veikkaus -sivullaan. Muistathan, että voitot on lunastettava vuoden kuluessa arvonnasta.

Viking Lotto ja verotus

Viking Lotossa voitetut rahapalkinnot ovat verovapaita Suomessa. Tämä tarkoittaa, että voitot voi pitää kokonaisuudessaan itsellään ilman, että niistä tarvitsee maksaa veroa. Sama koskee myös muita Veikkauksen pelejä, kuten Lottoa ja Eurojackpotia.

Koska Viking Lotto on kansainvälinen peli, on hyvä muistaa, että verotus voi kuitenkin vaihdella maittain. Jos pelaat Viking Lottoa ulkomailla ja voitat, sinun tulee selvittää kyseisen maan verotuskäytännöt.

Voittojen verovapaus koskee myös järjestelmä- ja Harava-pelejä sekä Viking Loton Plussaa.

Kuitenkin, on olemassa erityistilanteita, joissa veroja voi joutua maksamaan, vaikka yleisesti ottaen lottovoitot ovat verovapaita. Esimerkiksi jos olet suunnitellut jakavasi voittorahasi perheesi tai tuttaviesi kesken.

Lisätietoa Lottoon liittyvistä veroasioista löydät kattavasta Lotto ja Verotus -artikkelistamme. Artikkeli käsittelee muun muassa sitä, kuinka eri maiden lottovoitot verotetaan ja miten voit suunnitella verotuksesi, jos voitat suuren summan rahaa ja haluat jakaa vaurauden lähimmäistesi kanssa.

Viking Loton uudistukset ja niiden vaikutukset

Viking Lotto on maailman ensimmäinen monikansallinen lottopeli, jossa on nykyisin mukana kymmenen maata: Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti, Viro, Latvia, Liettua, Slovenia ja Belgia. Pelin historia ja sen erilaiset uudistukset ovat tehneet siitä suositun lottopelin monissa maissa.

Tiesitkö tämän Viking Lotosta

Viking Lotto on ollut olemassa jo 30 vuotta, ensimmäinen arvonta suoritettiin 17.3.1993. Pelin yhteisestä nimestä sopiminen oli ison työn takana. Viking Lotto oli ehdotus, jolla oli vähiten vastustusta vaikka se ei ollut kenenkään ensimmäinen vaihtoehto. Suomessa loton nimeksi harkittiin myös muotoa Viikinki Lotto.

Yksi merkittävä uudistus tapahtui kesäkuussa 2021, kun Vikingnumeroita alettiin arpoa numeroiden 1–5 väliltä. Tämä uudistus on helpottanut peliä päävoiton osalta jonkin verran. Nykyään Viking Loton päävoiton todennäköisyys on noin 1:61 miljoonaa, kun se aikaisemmin oli noin 1:98 miljoonaa.

Miten pelata Viking Lottoa vastuullisesti

Viking Loton pelaaminen on hauskaa ajanvietettä, mutta muista aina pelata vastuullisesti. Aseta itsellesi budjetti, jota et ylitä, ja pidä peli aina hauskana. Muista, että voittaminen on aina sattumanvaraista ja et voi vaikuttaa lopputulokseen millään tavalla.

Viimeisimmät Viking Lotto -uutiset

 1. Viking Lotto on suosittu monikansallinen lottopeli, jossa pelaajat valitsevat kuusi numeroa väliltä 1–48 sekä yhden lisänumeron, Vikingnumeron, väliltä 1–5.
 2. Viking Lotto -arvonta suoritetaan kerran viikossa keskiviikko-iltaisin, ja Viking Lotto tulokset ja Viking Loton voitonmaksu tapahtuu arvonnan jälkeen.
 3. Viking Lotto -rivin hinta on yksi euro, ja voittoluokat vaihtelevat kuusi oikein sekä oikea Vikingnumero -tuloksesta aina kolme oikein -tulokseen.
 4. Viking Lottoa voi pelata monella tavalla: perusrivillä, järjestelmällä, haravalla tai yhdistämällä eri pelimuotoja. Järjestelmä- ja haravapeleissä valitaan useampi numero, mikä nostaa voiton todennäköisyyttä mutta myös rivihintaa.
 5. Keskimääräiset voitot vaihtelevat päävoiton, joka voi olla useita miljoonia euroja, ja pienempien voittojen, kuten kolme oikein -tuloksen, välillä. Voiton todennäköisyys vaihtelee pelimuodon ja valittujen numeroiden mukaan.
 6. Viimeisimmät Viking Lotto -tulokset voit tarkistaa helposti esimerkiksi Veikkauksen sivuilta tai meidän Lottotulokset.net -sivustolta, josta löydät myös kattavaa tietoa Viking Loton säännöistä, pelimuodoista, peliajoista ja voittoluokista.

Seuraa meidän Lottotulokset.net -sivustoamme säännöllisesti, jotta pysyt ajan tasalla Viking Lotto -uutisista, arvonta-ajoista ja muista tärkeistä tiedoista. Tämän lisäksi löydät Blogi-osiostamme paljon muuta lottopelaamiseen liittyvää tietoa ja vinkkejä.


Viimeisimmät artikkelit


Viking Lotto Usein Kysytyt Kysymykset

Missä Viking Lotto arvotaan?

Viking Lotto arvotaan Norjassa, Hamarissa, Norsk Tippingin pääkonttorissa.

Mikä on todennäköisyys voittaa Viking Lotossa?

Päävoiton todennäköisyys Viking Lotossa on erittäin pieni sen ollessa 0,00000163 % (1:61 357 560). Pienimmän voiton todennäköisyys on 1,49 % (1:67) joka saadaan kolme oikein tuloksella. Tarkista kaikkien tulosten todennäköisyydet tästä.

Paljonko Vikinglotto maksaa?

Yksi rivi Vikinglottoa maksaa yhden euron.

Paljonko maksaa Vikingloton järjestelmä?

Vikingloton järjestelmän hinta riippuu siitä, kuinka monta numeroa järjestelmässä on. Esimerkiksi 7 numeron järjestelmä maksaa 7 euroa, 8 numeron järjestelmä 28 euroa ja niin edelleen.

Miten voittaa Viking Lotossa?

Viking Lotossa voittaminen vaatii tuuria. Jokaisessa arvonnassa valitaan satunnaisesti kuusi päänumeroa sekä yksi vikingnumero. Mitä enemmän valitsemiasi numeroita osuu oikein, sitä suurempi voitto on. Kaikki numerot oikein arvannut pelaaja voittaa pelin päävoiton.

Milloin Viking Lotto arvotaan?

Viking Lotto arvotaan kerran viikossa keskiviikkoisin. Arvonta tapahtuu klo 21.00 Suomen aikaa.

Milloin Vikingloton voitot maksetaan?

Vikingloton voitot maksetaan yleensä muutaman päivän kuluessa arvonnasta. Voitot maksetaan suoraan pelaajan ilmoittamalle pankkitilille.

Miten Viking Lottoa pelataan?

Viking Lotossa valitaan kuusi numeroa väliltä 1-48 sekä yksi lisänumero, eli vikingnumero, väliltä 1-5. Voit ostaa kupongin fyysisesti myyntipisteistä, tai pelata kupongin verkossa. Voittoluokkia on kahdeksan ja mahdollinen voitto riippuu siitä, kuinka monta päänumeroa ja vikingnumeroa saat oikein.

Mitä Vikingnumero tarkoittaa?

Vikingnumero on ylimääräinen numero, joka arvotaan päänumeroiden lisäksi. Se valitaan numeroiden 1-5 väliltä. Vikingnumero tarvitaan oikein yhdessä kuuden päänumeron kanssa jotta päävoitto voitetaan.