Eurojackpot Tulokset

Tarkista viimeisimmät Eurojackpot tulokset alta. Löydät sivustoltamme myös tuoreimmat Lotto tulokset ja Viking Loton tulokset.

Viralliset Eurojackpot Numerot Tänään

Pelasitko Eurojackpotin lisäpelejä?

Löydät meiltä myös Eurojackpot lisäpelien tulokset. Katso tästä Jokeri tulokset ja Lomatonni tulokset.

Lottotulokset.net toivottaa sinulle onnea peleihin!

Kaikki Eurojackpotista

Pidämme sinut ajan tasalla Eurojackpot-uutisista ja blogistamme löydät tietoa Eurojackpotin säännöistä ja sen strategioista. Seuraa sivustoamme säännöllisesti pysyäksesi perillä Eurojackpotin tapahtumista.

Eurojackpot peliaika

Peliaikaa tiistai klo 20.00 asti
Peliaikaa perjantai klo 20.00 asti

Eurojackpot päävoitto

Noin 10 000 000 € – 120 000 000 €

Eurojackpot tulokset arvotaan

Tiistaisin klo 22.00
ja perjantaisin klo 22.00

Eurojackpotin esittely

Eurojackpot on monikansallinen lottopeli joka on noussut suureen suosioon Euroopassa, mukaan lukien Suomessa, sen vuoden 2012 perustamisesta lähtien. Eurojackpotissa jaetaan usein jopa yli kymmenien miljoonien eurojen jättipotteja.

Eurojackpotin suosio johtuukin juuri siitä, että se on pelattavissa useissa eri maissa, mikä tarkoittaa, että jättipotit voivat kasvaa nopeasti. Käymme tässä tietopaketissa tarkemmin läpi Eurojackpotin perusperiaatteet, miten Eurojackpotia pelataan, miten voittoja jaetaan, arvontaan osallistuvat maat, pelin säännöt, arvonta-ajat, voitonjaon ja kaikkea siltä väliltä, joten jatka lukemista oppiaksesi lisää Eurojackpotista.

Eurojackpotin pelimekaniikka

Eurojackpot on periaatteessa hyvin samanlainen kuin muutkin lottopelit. Pelaajat valitsevat viisi päänumeroa väliltä 1–50 ja kaksi tähtinumeroa väliltä 1–12, jonka jälkeen arvonta suoritetaan ja voittonumerot julkistetaan. 

Voittoluokkia on yhteensä 12, ja voiton saa jo kahdella oikealla päänumerolla ja yhdellä oikealla tähtinumerolla. Päävoittoon, eli Eurojackpotin suurimpaan voittoon, tarvitaan viisi oikeaa päänumeroa sekä molemmat tähtinumerot. Päävoitto on vähintään 10 miljoonaa euroa, ja se voi kasvaa jopa 90 miljoonaan euroon asti, jos voittajaa ei löydy useamman viikon ajalta.

Missä Eurojackpot tulokset arvotaan?

Eurojackpot Studio Helsingin Pasilassa
Eurojackpotin arvonta järjestetään kaksi kertaa viikossa, tiistai- ja perjantai-iltaisin, Helsingin Pasilassa klo 22.00 Suomen aikaa. Kuva: Veikkaus.

Arvonta televisioidaan ja lähetys näytetään suorana lähetyksenä useissa osallistuvissa maissa. Arvonnassa käytetään lottokonetta ja mekaanisia lottopalloja, joista viisi arvotaan satunnaisesti päänumeroiksi, ja kaksi tähtinumeroiksi.

Lisätietoja Eurojackpot-arvonnasta Suomessa

Veikkaus on ollut aktiivisesti mukana Eurojackpotin järjestelyissä ja toimii myös pelin arvonnan virallisena järjestäjänä. Tämä luotettava rooli korostaa Suomen panosta pelin toteutuksessa ja takaa reilun pelin järjestämisen kaikille peliin osallistuville maille.

Arvontatulokset julkaistaan netissä noin klo 22 heti arvonnan jälkeen, ja arvonnan tuloslähetys on katsottavissa Eurojackpotin tulossivujen kautta. Suomalaiset lottopelaajat voivat seurata suoraa lähetystä tai Eurojackpotin tulossivua ja jännätä, osuuko suuri voitto joko itselle, tai kotimaahan.

Eurojackpot arvontaan osallistuvat maat

Eurojackpottiin osallistuu yhteensä 18 maata mukaan lukien Suomi.

Eurojackpot arvontaan osallistuvat maat

Arvontaan osallistuvat maat ovat Espanja, Hollanti, Islanti, Italia, Kroatia, Latvia, Liettua, Norja, Ruotsi, Saksa, Slovenia, Suomi, Tanska ja Viro. Tšekin tasavalta ja Unkari liittyivät mukaan lokakuussa 2014, Slovakia liittyi lokakuussa 2015 ja Puola syyskuussa 2017.

Eurojackpot Suomessa

Suomessa Eurojackpotia voi pelata Veikkauksen kautta, ja se onkin noussut yhdeksi suosituimmista lottopeleistä perinteisen Loton rinnalle. Suomessa on ollut myös useita suuria Eurojackpot-voittajia, ja peli on tunnettu verrattain hyvästä palautusprosentistaan verrattuna Veikkauksen Lottoon.

Valtavat Eurojackpot potit Suomessa

Tähän mennessä Suomeen on osunut 22 Eurojackpotin päävoittoa. Suurin niistä on lähes 92 miljoonan euron voitto, joka meni Siilinjärvelle (kierros 34/2019). Voittaja oli 50 osuuden porukka, ja voittopeli oli järjestelmäpeli, johon osui lisäksi kaksi 5+1-voittoa ja muita pienempiä alavoittoja.

Toisen voittoluokan 5+1-tuloksilla on myös mahdollista voittaa miljoonia euroja. Suurin Suomeen tullut 5+1-voitto, 7,3 miljoonaa euroa, meni Lahden Nastolassa pelanneelle onnekkaalle pelaajalle kierroksella 16/2020.

Suomeen osuneet päävoitot suuruusjärjestyksessä:

 1. 91,9 M€ Siilinjärvi, kierros 34/2019, 50 osuuden porukka
 2. 90 M€ Loimaa, kierros 6/2018, 5 osuuden porukka
 3. 87 M€ Tampere, kierros 15/2017, 3 osuuden porukka
 4. 61,2 M€ Espoo, kierros 37/2014
 5. 57,3 M€ Akaa, kierros 14/2014, 10 osuuden porukka
 6. 46,5 M€ Tampere, kierros 27/2017
 7. 46,2 M€ Turku, kierros 30/2015
 8. 45 M€ Vantaa, kierros 11/2022
 9. 45 M€ Espoo, Vaasa, Oulu (x2) ja Mikkeli, kierros 32/2021
 10. 41,6 M€ Savonlinna, kierros 42/2017
 11. 40,3 M€ Kauhava, kierros 7/2023
 12. 38,9 M€ Suomi, kierros 36/2015 (10 osuuden nettiporukka eri puolilla Suomea)
 13. 13. 34,9 M€ Loimaa, kierros 35/2020
 14. 29,5 M€ Seinäjoki, kierros 4/2013
 15. 23,5 M€ Janakkala, kierros 49/2019
 16. 23,3 M€ Kotka, kierros 23/2015
 17. 22,2 M€ Kristiinankaupunki, kierros 38/2021, 4 osuuden porukka
 18. 21,3 M€ Teuva, kierros 39/2013
 19. 19,4 M€ Raasepori, kierros 3/2016
 20. 18 M€ Espoo, kierros 46/2018
 21. 17,8 M€ Jämsä, kierros 52/2014, 10 osuuden porukka
 22. 10 M€ Espoo, kierros 19/2016

Nämä valtavat voittosummat todistavat, että Eurojackpot on yksi Suomen suosituimmista lottopeleistä ja se tarjoaa pelaajille jännitystä ja mahdollisuuden voittaa elämää mullistavia summia. Eurojackpotin suosio jatkaa kasvuaan, ja yhä useampi suomalainen löytää tiensä tämän jännittävän ja palkitsevan pelin pariin.

Miksi pelata Eurojackpotia?

Yksi syy Eurojackpotin suosioon on sen hyvä palautusprosentti, joka tarkoittaa siis osuutta panostetusta rahasta, joka pitkässä juoksussa matemaattisesti palautuu pelaajille voittoina.

Eurojackpotin palautusprosentti on tasan 50 %, mikä on korkeampi kuin esimerkiksi Veikkaus Loton palautusprosentti. Tämä tekee Eurojackpotista houkuttelevamman vaihtoehdon pelaajille, jotka etsivät parempaa mahdollisuutta voittaa. Jos haluat tietää lisää Eurojackpotin palautusprosentista verrattuna muihin lottopeleihin, voit lukea tämän artikkelin, jossa vertailimme eri lottojen palautusprosentteja ja voittotodennäköisyyksiä.

Paremman palautusprosentin lisäksi Eurojackpotin päävoitot ovat usein huomattavasti suurempia kuin muissa lottopeleissä. Eurojackpotin päävoitto voi nousta jopa 90 miljoonaan euroon, mikä on selvästi suurempi kuin Veikkaus Loton yleensä tarjoamat päävoitot. Tämä tietysti houkuttelee monia pelaajia ympäri Euroopan kokeilemaan onneaan Eurojackpotissa.

Eurojackpotin suosiota selittää myös sen kansainvälinen luonne. Koska arvontaan osallistuu 18 eri maata, pelaajilla on mahdollisuus kilpailla suurista palkinnoista muita pelaajia vastaan ympäri Eurooppaa. Tämä luo jännittävän ja dynaamisen pelikokemuksen, joka erottuu monista kansallisista lottopeleistä.

Eurojackpot arvonta-aika ja Eurojackpot lähetys

Eurojackpot peliaika ja arvonta-aika
Lottoarvonta on koko perheen viihdetapahtuma

Eurojackpot arvonta ja sen televisiointi suoritetaan tiistai- ja perjantai-iltaisin Helsingissä kello 22.00 Suomen aikaa. Sekä Eurojackpot tiistai arvonta, että Eurojackpot perjantai arvonta suoritetaan samaan aikaan kello kymmenen illalla Suomen paikallista aikaa. Arvonta televisioidaan ja lähetetään suorana lähetyksenä useissa osallistuvissa maissa, mukaan lukien Suomessa.

Eurojackpot peliaika ja oikeat Eurojackpot numerot

Eurojackpotin peliaika päättyy arvontapäivinä kello 20.00 Suomen aikaa. Tämän jälkeen myynti sulkeutuu, ja se avataan seuraavan kierroksen osalta heti viimeisimmän arvonnan jälkeen. Oikeat Eurojackpot numerot julkaistaan arvonnan aikana noin kello 22.00.

Eurojackpotin arvonta tv:ssä ja live-lähetykset

Eurojackpot arvonta tulokset tänään lähetetään suorana lähetyksenä televisiossa ja sen voi katsoa esimerkiksi Yle TV1 -kanavalta. Lisäksi arvontaa voi seurata suorana Eurojackpotin tulossivujen kautta internetissä. Näin voit seurata jännittäviä hetkiä, kun numerot arvotaan ja mahdolliset voittajat selviävät.

Eurojackpot tulosten julkistus

Viralliset Eurojackpot tulokset julkaistaan arvonnan jälkeen noin kello 22.00 Suomen aikaa. Tulokset löytyvät Veikkauksen sivuilta sekä Eurojackpotin omilta tulossivuilta. Voit myös käyttää Veikkaus-sovellusta tarkistaaksesi tulokset nopeasti ja helposti. Muista tarkistaa tulokset ja lunastaa mahdolliset voittosi määräaikaan mennessä!

Eurojackpot tulokset ja niiden todennäköisyydet

Tässä osiossa käymme läpi, kuinka voit tarkistaa Eurojackpot tulokset tänään ja tutustumme Eurojackpotin numeroiden todennäköisyyksiin sekä Eurojackpotin yleisimpiin ja harvinaisimpiin numeroihin.

Kuinka tarkistat Eurojackpot tulokset

Eurojackpot tulokset

Viralliset Eurojackpot tulokset voi tarkistaa useista eri lähteistä. Julkaisemme Eurojackpotin oikean rivin sivuillamme heti arvonnan jälkeen noin kello 22.00. 

Eurojackpot tulokset voi myös tarkastaa Veikkauksen sivuilta tai Eurojackpotin omilta tulossivuilta. Voit vaihtoehtoisesti käyttää myös Veikkaus-sovellusta tulosten tarkistamiseen. Jos haluat tietää Eurojackpot-tulokset tänään, suosittelemme tarkistamaan tulokset jostain näistä lähteistä.

Eurojackpot tulokset teksti-tv:stä

Eurojackpot tulokset löytyvät myös Teksti-TV:stä. Voit tarkistaa tulokset esimerkiksi Ylen Teksti-TV:n sivulta 473. Teksti-TV on nopea ja helppo tapa saada tieto Eurojackpotin arvontatuloksista, jos et ole internetin äärellä.

Eurojackpotin lisäpelien tulosten tarkistus

Eurojackpotin lisäpelien, kuten Jokerin ja Lomatonnin, tulokset löytyvät samasta paikasta kuin Eurojackpotin pääpelinkin tulokset. Voit tarkistaa lisäpelien tulokset meidän sivuiltamme, Veikkauksen sivuilta, Eurojackpotin tulossivuilta, Veikkaus-sovelluksesta tai teksti-tv:stä.

Eurojackpotin numerot ja todennäköisyydet

Eurojackpotissa arvotaan viisi päänumeroa väliltä 1–50 ja kaksi tähtinumeroa väliltä 1–12. Päävoiton todennäköisyys on 1:139 838 160, ja todennäköisyys saada mikä tahansa voitto yhdellä pelirivillä on noin 1,96 %. Voittoluokkien todennäköisyydet vaihtelevat päävoiton 1:139 838 160:stä aina pienimmän voittoluokan 1:49:ään.

Yleisimmät ja harvinaisimmat Eurojackpot numerot

Yleisimpien ja harvinaisimpien Eurojackpot numeroiden tarkastelu voi olla hauskaa ja kiinnostavaa, mutta on hyvä muistaa, että jokaisen arvonnan tulos on satunnainen eikä aiempien arvontojen tuloksilla ole vaikutusta tuleviin arvontoihin.

Yleisimpiä Eurojackpot numeroita ovat  49, 20, 35, 7 ja 18, kun taas harvinaisimpia numeroita ovat esimerkiksi 27, 48, 36, 2 ja 50.

Tähtinumeroiden osalta yleisimmät numerot ovat 5, 8, 3, 7 ja 4, kun taas harvinaisimmat numerot ovat 11, 12, 10, 9  ja 1. On kuitenkin tärkeää muistaa, että nämä numerotiedot voivat muuttua ajan kuluessa uusien arvontojen myötä.

Omat onnennumerot

Pelaajilla on tapana valita omat suosikkirivinsä monin eri tavoin, kuten esimerkiksi syntymäpäivien, merkkipäivien tai muiden henkilökohtaisten lukujen perusteella. Vaikka yleisimpien ja harvinaisimpien numeroiden seuraaminen voi olla mielenkiintoista, on hyvä pitää mielessä, että jokainen numero on yhtä todennäköinen jokaisessa arvonnassa. Täten ei ole olemassa ”oikeaa” tapaa valita Eurojackpot-numeroita. Pääasia on, että pelaaminen on hauskaa ja jännittävää!

Eurojackpotin jokeri ja lomatonni

Miten pelata Eurojackpotin jokeria

Eurojackpotin Jokeri on Veikkauksen lotosta tuttu lisäpeli, jota voidaan pelata Eurojackpot-pelin yhteydessä. Pelin tavoitteena on arvata oikein seitsemännumeroinen numerosarja väliltä 0-9. Voit joko määrittää numerot itse, tai antaa pelijärjestelmän arpoa numerot puolestasi. Voittoluokkia on viisi, ja voiton suuruus riippuu oikein arvattujen numeroiden määrästä.

Eurojackpot Jokeri ja Lomatonni – kaksi kertaa viikossa arvottavat lisäpelit

Eurojackpotin yhteydessä pelaajilla on mahdollisuus osallistua sekä Jokeri- että Lomatonni-lisäpeleihin. Molemmat lisäpelit tarjoavat lisäjännitystä ja voittomahdollisuuksia Eurojackpotin rinnalla, ja ne arvotaan kahdesti viikossa, tiistaisin ja perjantaisin.

Veikkauksen Jokeri, joka alun perin lanseerattiin Loton yhteydessä, on nykyisin saatavilla myös Viking Loton ja Eurojackpotin yhteydessä. Tästä syystä perinteinen Lauantai-Jokeri on saanut nimensä lauantaina pelattavan Loton mukaan. 

Eurojackpotin yhteydessä pelattavat Jokeri-pelit, Tiistai-Jokeri ja Perjantai-Jokeri, tarjoavat samaisen pelikokemuksen kuin Lauantai-Jokeri, mutta niitä pääsee pelaamaan useammin.

Voit tarkistaa kätevästi ja nopeasti Eurojackpotin yhteydessä arvottavat Tiistai-Jokeri- ja Perjantai-Jokeri-tulokset sekä Tiistai-Lomatonni- ja Perjantai-Lomatonni-tulokset alta.

Tiistai Jokeri ja Perjantai Jokeri tulokset

Tiistai Lomatonni ja Perjantai Lomatonni tulokset

Eurojackpotin voitonjako ja voittoluokat

Eurojackpot voitonjako

Eurojackpot voitonjako perustuu pelin liikevaihtoon. Pelaajille jaetaan voittoina 50 % pelin kierroskohtaisesta liikevaihdosta. Voitonjako jakautuu 12 voittoluokkaan, ja voittosumma määräytyy voittoluokan ja voittajien lukumäärän perusteella.

Eurojackpot voittoluokat

Eurojackpotissa on yhteensä 12 voittoluokkaa. Voittoluokat määräytyvät oikein arvattujen pää- ja tähtinumeroiden perusteella.

Tässä Eurojackpotin voitonjaon ja voittoluokkien tiedot samassa taulukossa. Huomioi, että taulukossa esitetyt voitot ovat laskennallisia arvioita.

VoittoluokkaPäänumerotTähtinumerotKeskim. voittoOsuus %
15 oikein2 oikeinPäävoitto36,00 %
25 oikein1 oikeinn. 601 300 €8,60 %
35 oikein0 oikeinn. 150 700 €4,85 %
44 oikein2 oikeinn. 4 900 €0,80 %
54 oikein1 oikeinn. 310 €1,00 %
63 oikein2 oikeinn. 155 €1,10 %
74 oikein0 oikeinn. 110 €0,80 %
82 oikein2 oikeinn. 25 €2,55 %
93 oikein1 oikeinn. 20 €2,85 %
103 oikein0 oikeinn. 17 €5,40 %
111 oikein2 oikeinn. 12 €6,75 %
122 oikein1 oikeinn. 10 €20,30 %
Jakosumma, joka on laskettu kierroksen kokonaisvaihdosta, on 50 prosenttia. Eurojackpotin jakosumma jaetaan voittoluokkien 1.-12. kesken sekä monikansallisen voittorahaston kanssa yllä olevan jaon mukaisesti: Kokonaisuudessaan: 91,00 % – Kansainvälinen voittorahasto: 9,00 %

Eurojackpot voittojen todennäköisyydet ja odotusarvo

Eurojackpot-voittojen todennäköisyydet vaihtelevat voittoluokittain. Eri voittoluokkien todennäköisyydet ja odotusarvot antavat pelaajille käsityksen pelin kannattavuudesta ja voittomahdollisuuksista. Alta löydät Eurojackpotin eri tulosten todennäköisyydet prosenteina.

TulosTodennäköisyys (%)Voitto
5 + 2 oikein0,0000072 %Päävoitto
5 + 1 oikein0,000143 %n. 601 300 €
5 + 0 oikein0,000322 %n. 150 700 €
4 + 2 oikein0,00161 %n. 4 900 €
4 + 1 oikein0,0322 %n. 310 €
3 + 2 oikein0,0708 %n. 155 €
4 + 0 oikein0,00724 %n. 110 €
2 + 2 oikein0,102 %n. 25 €
3 + 1 oikein0,142 %n. 20 €
3 + 0 oikein0,318 %n. 17 €
1 + 2 oikein0,533 %n. 12 €
2 + 1 oikein2,04 %n. 10 €
2 + 0 oikein4,57 %Ei voittoa
1 + 1 oikein10,7 %Ei voittoa
1 + 0 oikein24,0 %Ei voittoa
0 + 2 oikein0,874 %Ei voittoa
0 + 1 oikein17 %Ei voittoa
0 + 0 oikein39 %Ei voittoa
Eri Eurojackpot tulosten todennäköisyydet pyöristettynä kahden merkitsevän numeron tarkkuudella.

Eurojackpotin voittomahdollisuudet

Eurojackpotin voittomahdollisuudet ovat suhteellisen hyvät verrattuna muihin vastaaviin lottopeleihin. Pienimmän voittoluokan todennäköisyys on 1:42, kun taas päävoiton todennäköisyys on 1:139 miljoonaa. Vaikka päävoiton todennäköisyys on pieni, muiden voittoluokkien todennäköisyydet ovat suurempia kuin esimerkiksi Veikkauksen Lotossa, mikä tekee pelistä houkuttelevan monille pelaajille.

Eurojackpotin hinta ja järjestelmäpelit

Eurojackpot rivin hinta

Eurojackpotin perusrivin hinta on 2 euroa. Eurojackpot kuponki ja sen perusrivi sisältää viisi päänumeroa väliltä 1-50 ja kaksi tähtinumeroa väliltä 1-12. Lisäksi voit pelata lisäpelejä, kuten Perjantai-Jokeria ja Lomatonnia, joiden hinta on erikseen määritelty.

Eurojackpotin järjestelmäpelit ja niiden hinnat

Eurojackpotissa voit pelata myös järjestelmäpelejä, jotka antavat mahdollisuuden valita enemmän numeroita kuin perusrivissä. Järjestelmäpelit kasvattavat voittomahdollisuuksia ja voivat parantaa palautusprosenttia, mutta pelikupongin hinta kasvaa mitä enemmän numeroita valitset.

Järjestelmäpelien hinta määräytyy valittujen numeroiden ja rivien määrän perusteella. Harava-pelissä valitaan myös useampia numeroita, mutta voittomahdollisuudet ovat pienemmät kuin järjestelmäpeleissä.

Eurojackpot Järjestelmä- ja Harava-pelien voittojen tarkistaminen

Järjestelmä- ja Harava-pelien voittojen tarkistaminen tapahtuu samalla tavalla kuin perusrivienkin voitot. Voit tarkistaa voitot sivultamme, Veikkauksen sivuilta, teksti-tv:stä tai myyntipisteistä.

Eurojackpotissa ei ole lisänumeroa

Eurojackpotissa ei arvota varsinaista lisänumeroa, kuten joissakin muissa lottopeleissä. 

Eurojackpotissa arvotaan viisi päänumeroa ja kaksi tähtinumeroa. Tähtinumerot vaikuttavat voitonjakoon siten, että ne määräävät voittoluokat yhdessä päänumeroiden kanssa. Tähtinumerot ovat siis tärkeitä voittoluokkien määrittämisessä, mutta niillä ei ole erillistä merkitystä lisänumeroina.

Eurojackpot voittojen verotus

Eurojackpot ja verotus

Eurojackpot voittojen verovapaus Suomessa

Suomessa Eurojackpot voitot ovat verovapaita. Tämä tarkoittaa, että voiton saaneen pelaajan ei tarvitse maksaa veroa saamastaan voitosta. Verovapaus koskee myös muita Veikkauksen pelejä. Verovapaus perustuu arpajaisverolakiin, jonka mukaan Veikkaus maksaa arpajaisveron valtiolle, ja pelaajille maksettavat voitot ovat verottomia.

Verotustodistuksen hankkiminen Veikkaukselta

Mikäli onnetar suosii sinua ja Eurojackpot voitto osuu kohdallesi, voit tarvittaessa pyytää todistuksen Eurojackpot-voiton verovapaudesta Veikkaukselta.

Verotustodistus voi olla tarpeen esimerkiksi silloin, jos olet muuttanut ulkomaille ja ulkomainen veroviranomainen vaatii selvitystä voiton verovapaudesta Suomessa. Verotustodistuksen voi tilata Veikkauksen asiakaspalvelusta, joka antaa tarvittaessa lisätietoja todistuksen hankkimiseen liittyen.

Eurojackpotin uudistukset ja niiden vaikutukset

Eurojackpot on kokenut muutoksia ajan saatossa, kuten esimerkiksi voittoluokkien määrän muuttamisen ja arvontapäivien lisäämisen. Uudistusten tarkoituksena on ollut parantaa pelaajien pelikokemusta ja houkutella entistä enemmän pelaajia osallistumaan, ja uudistukset ovatkin tässä onnistuneet.

Uudistukset ovat vaikuttaneet myös pelin palautusprosenttiin tai voiton todennäköisyyksiin. On siis tärkeää seurata Eurojackpotin uudistuksia jatkossakin jotta voit tehdä tietoon perustuvia päätöksiä pelatessasi lottoa. Vierailemalla sivustollamme säännöllisesti pysyt ajan tasalla kaikista Eurojackpot muutoksista, sillä olemme sitoutuneet päivittämään lukijamme kaikesta lottoon liittyvistä aiheista ja uutisista.

Tiesitkö tämän Eurojackpotista?

Eurojackpot on suurten unelmien miljoonapeli, joka käynnistyi maaliskuussa 2012. Alun perin peliä pelattiin Suomen lisäksi seitsemässä muussa maassa, mutta vuosien varrella mukaan on liittynyt yhä enemmän maita. Nykyään Eurojackpotissa on mukana 18 maata, ja peli on erittäin suosittu kaikissa osallistuvissa maissa.

Mies tarkistamassa Eurojackpot tuloksia lasten kanssa
Eurojackpot tulosten tarkistus ja oikeiden numeroiden löytäminen kiinnostaa myös perheen pienimpiä.

Eurojackpotin ensimmäinen arvonta pidettiin perjantaina 23. maaliskuuta 2012. Pelin valmistelutyöt aloitettiin kuitenkin jo vuosia aiemmin, maaliskuussa 2005. Eurooppalaiset rahapeliyhtiöt alkoivat kehittää yhteistä arvontapeliä, ja sopimus Eurojackpotin aloittamisesta allekirjoitettiin Helsingissä kesäkuussa 2011 Veikkauksen isännöimässä kansainvälisessä European Lotteries -järjestön kongressissa.

Ensimmäisen kymmenen vuoden ajan Eurojackpotissa oli yksi viikkoarvonta perjantaisin, ja potin suuruus oli 10–90 miljoonaa euroa.

Eurojackpot uudistui maaliskuussa 2022

Eurojackpot-maat uudistivat peliä sen 10-vuotisjuhlavuoden kunniaksi maaliskuussa 2022. Peliin tuotiin toinen arvonta tiistai-iltaan, ja päävoiton yläraja nousi aiemmasta 90 miljoonasta eurosta 120 miljoonaan euroon. Samalla kaikkien voittojen suuruus kasvoi.

Tähtinumeroiden määrää kasvatettiin myös niin, että nykyisin Eurojackpotissa arvontaan sisältyy viisi päänumeroa 50:stä ja kaksi tähtinumeroa 12:sta (aiemmin 10:stä).

Viimeisimmät Eurojackpot-uutiset

Pidä itsesi ajan tasalla Eurojackpotin viimeisimmistä uutisista ja tapahtumista tutustumalla Lottotulokset.netin uutiset-osioon. Täältä löydät tietoa esimerkiksi Eurojackpotin suurimmista voitoista, uudistuksista ja erikoiskampanjoista, jotka saattavat vaikuttaa peliin ja sen pelaamiseen. Seuraa uutis-sivujemme lisäksi myös blogiamme säännöllisesti, jotta et jää paitsi tärkeistä tiedoista ja mahdollisista voitto-mahdollisuuksista.

Eurojackpot lyhyesti kertauksena

 1. Eurojackpot on suosittu monikansallinen lotto, johon osallistuu 18 maata.
 2. Pelissä arvotaan viisi päänumeroa (1-50) ja kaksi tähtinumeroa (1-12).
 3. Arvonnat suoritetaan kahdesti viikossa, tiistaisin ja perjantaisin.
 4. Päävoiton yläraja on 120 miljoonaa euroa.
 5. Eurojackpotin perusrivin hinta on 2 euroa.
 6. Voitonjako jakautuu 12 voittoluokkaan, ja voittosumma määräytyy voittoluokan ja voittajien lukumäärän perusteella.
 7. Voitot ovat Suomessa verovapaita.
 8. Eurojackpotin yhteydessä voi pelata lisäpelejä, kuten Jokeri- ja Lomatonni-pelejä.
 9. Järjestelmäpelit antavat mahdollisuuden valita enemmän numeroita ja parantaa voittomahdollisuuksia.
 10. Tarkista voitot sivustoltamme, Veikkauksen sivuilta, teksti-tv:stä tai myyntipisteistä.

Muista pysyä ajan tasalla Eurojackpotin uusimmista tuloksista, uudistuksista ja voittomahdollisuuksista seuraamalla meidän uutis-osiota ja blogiamme. Tarjoamme kattavat ja ajankohtaiset tiedot Eurojackpotista, jotta voit hyödyntää parhaat vinkit ja strategiat voittojen tavoittelussa. Älä missaa ainuttakaan arvontaa – liity nyt mukaan ja seuraa meitä!

Viimeisimmät artikkelit


Eurojackpot Usein Kysytyt Kysymykset

Mitä Eurojackpot maksaa?

Yksi Eurojackpot-pelirivi maksaa 2,00 euroa. Hintaan kuuluu osallistuminen yhteen arvontaan.

Missä maassa Eurojackpot arvotaan?

Eurojackpot-arvonta suoritetaan Veikkauksen studiolla Helsingin Pasilassa joka tiistai ja perjantai.

Voiko Eurojackpottia pelata ulkomailla?

Kyllä, Eurojackpottia voi pelata kaikissa osallistuvissa Euroopan maissa ja myös netin kautta kansainvälisillä lottosivustoilla.

Onko Eurojackpot veroton?

Suomessa ja useimmissa Euroopan maissa Eurojackpot voitot ovat verovapaita. Poikkeuksena on kuitenkin esimerkiksi Espanja, jossa voitoista maksetaan veroa. Tämä on hyvä pitää muistissa mikäli olet kirjoilla Espanjassa.

Milloin Eurojackpot voitot maksetaan?

Eurojackpot voitot maksetaan yleensä muutaman päivän kuluessa arvonnasta.

Paljonko maksaa Eurojackpot järjestelmä?

Eurojackpot järjestelmän hinta riippuu siitä, kuinka monta numeroa valitaan ja kuinka monta riviä tämä tuottaa. Hinnat vaihtelevat muutamasta eurosta aina useisiin satoihin euroihin asti.

Missä lotossa on paras todennäköisyys voittaa?

Lottojen voittotodennäköisyydet vaihtelevat. Suomen kolmen tunnetuimman loton päävoittojen todennäköisyydet ovat seuraavat.
Lotto päävoitto (7 oikein) = 1:18 643 560
Viking Lotto päävoitto (6+1 oikein) = 1:61 357 560
Eurojackpot päävoitto (5+2 oikein) = 1:139 838 160

Lue lisää muiden voittoluokkien todennäköisyyksistä täältä.

Mihin aikaan Eurojackpot arvotaan?

Eurojackpot arvonta suoritetaan tiistaisin ja perjantaisin klo 22.00 Suomen aikaa. Tulokset julkaistaan netissä heti arvonnan jälkeen.