7 mielenkiintoista faktaa lotosta

7 mielenkiintoista faktaa lotosta, joita et ehkä tiennyt

Lotto, tuo suomalaisten rakastama peli on tunnettu ympäri maailmaa, ja se on tehnyt monista ihmisistä miljonäärejä yhdessä yössä. Mutta kuinka paljon lopulta tiedämme tästä ikonisesta pelistä? Tässä artikkelissa paljastamme seitsemän mielenkiintoista faktaa lotosta, jotka saattavat yllättää sinut.

1. Lotto on yksi maailman vanhimmista peleistä

Mielenkiintoiset faktat lotosta alkavat sen historiasta. Usko tai älä, lotto on ollut olemassa jo yli 2 000 vuotta. Ensimmäiset tunnetut lottoarvonnat järjestettiin Kiinassa Han-dynastian aikana noin 205–187 eKr. ja ne olivat osa rahoituskeinoa Kiinan muurin rakentamiseen.

2. Yhdysvalloissa lottovoitot ovat verollisia

Toisin kuin Euroopassa, Yhdysvalloissa lottovoittajat joutuvat maksamaan veroja voitoistaan. Esimerkiksi Powerball-jättipotin voittajat voivat odottaa maksavansa jopa 37% veroja voittosummasta.

3. Monet lottokoneet käyttävät paineilmaa

Tuntemattomat faktat lotosta voivat olla teknisiä. Esimerkiksi Veikkaus käyttää lottokoneissaan paineilmaa sekoittaakseen pallot ennen arvontaa. Paineilman käyttö pallojen sekoituksessa varmistaa, että jokainen pallo on yhtä todennäköinen tulla valituksi.

4. Jotkut ihmiset ovat voittaneet lotossa päävoiton useammin kuin kerran

Vaikka todennäköisyys voittaa lotossa on erittäin pieni, on olemassa ihmisiä, jotka ovat voittaneet loton päävoiton useammin kuin kerran. Esimerkiksi yhdysvaltalainen Richard Lustig on voittanut Floridan lotossa seitsemän kertaa!

Myös Suomessa on saavutettu yli miljoonan pääpotin voittoja useampaan kertaan yhden henkilön toimesta. Vuonna 2017 joensuulainen mies saavutti Keskiviikko-Jokerin kierroksella 33/2017 Jokerin päävoiton, jo aiemmin voitetun Loton päävoiton lisäksi!

5. Suurin osa voittajista pysyy nimettöminä

Yksi mielenkiintoisista faktoista lotosta on, että suurin osa voittajista valitsee pysyä nimettöminä. Tämä on ymmärrettävää, sillä julkisuus voi tuoda mukanaan monenlaisia haasteita.

6. Jotkut voittajat eivät koskaan lunasta voittojaan

Uskomatonta mutta totta, joka vuosi lotosta löytyy voittolippuja, joita ei koskaan lunasteta. Tämä on yksi niistä hauskoista faktoista lotosta, jotka saavat meidät miettimään, kuinka moni mahdollinen miljonääri on jäänyt ilman voittoaan.

Suuria lottovoittoja jää myös lunastamatta kotisuomessa. Tiesitkö, että vuoteen 2023 mennessä on jäänyt keskimäärin 6 miljoonan euron edestä voittoja lunastamatta?

7. Suomalaiset lottovoittajat elävät usein normaalia elämää voiton jälkeen

Veikkauksen tekemän tutkimuksen mukaan, joka tehtiin 155 suomalaisen lottovoittajan keskuudessa vuosilta 2007-2017, jopa 29% voittajista jatkoi samassa työssä voiton jälkeen, ja vain 15% voittajista lopetti työnteon kokonaan! Voittajat investoivat useimmiten osakkeisiin ja matkustivat Euroopan lämpimiin maihin kuten Espanjaan, Kreikkaan ja Italiaan.

Yhteenveto

Lotto on siis paljon enemmän kuin vain numeroita ja suuria voittoja. Se on peli, jolla on rikas historia ja monia yllättäviä ja mielenkiintoisia faktoja. Seuraavan kerran kun pelaat lottoa, muista nämä faktat ja kuka tietää, ehkä onni suosii sinua!

Jaa tämä artikkeli


Viimeisimmät artikkelit