Kaikkien aikojen suurimmat lottovoitot
Kuva: Wikipedia Commons

Kaikkien aikojen suurimmat lottovoitot

Suurimmat lottovoitot maailmassa – Top 5

Haluatko tietää, kuinka suuria lottovoitot voivat todella olla? Tässä artikkelissa esittelemme viisi kaikkien aikojen suurinta lottovoittoa maailmassa, kuin myös Euroopan ja Suomen suurimmat lottovoitot. Nämä jättipotit ovat niin suuria, että ne saavat pään pyörälle!

1. $2.04 miljardia (Powerball)

Kaikkien aikojen suurin lottovoitto on uskomattomat $2.04 miljardia ja se voitettiin Powerball-lotossa. Historiallisen potin voittaja oli Edwin Castro, Kalifornian asukas joka paljastui maailman suurimman jättipotin voittajaksi vasta yli kolmen kuukauden jälkeen numeroiden arvonnasta marraskuussa 2022.

Castro voitti ennätyksellisen $2.04 miljardin palkinnon $2 Powerball-lipulla, joka oli ostettu Joe’s Service Centeristä -nimiseltä huoltoasemalta. Vaikka Castro voitti yli kaksi miljardia dollaria, hän ei aivan yltänyt miljardöörin asemaan, sillä Castro valitsi ottaa voittosumman yhtenä pienennettynä kertasuorituksena, joka oli 997,6 miljoonaa dollaria, sen sijaan että olisi ottanut koko voittosumman pienemmissä erissä 29 vuoden ajan.

2. $1.586 miljardia (Powerball)

Toiseksi suurin lottovoitto on $1.586 miljardia, joka voitettiin Powerball-lotossa tammikuussa 2016. Voittajia oli kolme: John ja Lisa Robinson Tennesseestä, Maureen Smith ja David Kaltschmidt Floridasta sekä Marvin ja Mae Acosta Kaliforniasta. He jakoivat palkinnon ja valitsivat kertasuorituksen, joka oli ennen veroja noin $327.8 miljoonaa.

3. $1.537 miljardia (Mega Millions)

Kolmanneksi suurin lottovoitto on $1.537 miljardia, joka voitettiin Mega Millions -lotossa lokakuussa 2018. Etelä-Carolinalainen voittaja joka halusi pysyä nimettömänä valitsi voiton kertasuorituksen, joka oli noin $878 miljoonaa. Tämä on suurin yksittäiselle lottovoittajalle maksettu summa Yhdysvalloissa.

4. $1.337 miljardia (Mega Millions)

Neljänneksi suurin lottovoitto on $1.337 miljardia, joka voitettiin Mega Millions -lotossa heinäkuussa 2022. Voittaja, tai voittajat, ostivat onnekkaan lipun Speedway-kioskista Des Plainesissa, Illinois’ssa.

5. $1.05 miljardia (Mega Millions)

Viidenneksi suurin lottovoitto on $1.05 miljardia ja se voitettiin Mega Millions -lotossa tammikuussa 2021. Voittolippu ostettiin neljän hengen lotto-kerhossa Detroitin esikaupungissa Novissa. Kerhon edustajana ja asianajajana toiminut henkilö lunasti palkinnon voittajien puolestaan maaliskuussa 2021.

Suurimmat lottovoitot Euroopassa – Top 3

Euroopassa suurimmat lottovoitot ovat usein huomattavasti pienempiä kuin Yhdysvalloissa. Voitot kuitenkin maksetaan voittajille kertakorvauksena ja ovat yleensä verovapaita, toisin kuin Yhdysvalloissa missä verokarhun syyniin jää jopa 24% osuus voitetusta potista.

Italialaisen SuperEnalotto -lottopelin logo
Kuva: Wikipedia Commons

1. 371 miljoonaa euroa (Superenalotto)

Euroopan suurin lottovoitto on uskomattomat 371 miljoonaa euroa ja se voitettiin Italian Superenalotto-lotossa. Tämä on tällä hetkellä Euroopan suurin lottovoitto. Voittava yhdistelmä oli 1, 38, 47, 52, 56, 66, ja voitto jaettiin 90 lipukkeen kesken, jolloin jokainen voittaja sai noin 4 miljoonaa euroa.

2. 230 miljoonaa euroa (EuroMillions)

Toiseksi suurin lottovoitto Euroopassa on 230 miljoonaa euroa ja se voitettiin EuroMillions-lotossa. Voitto meni Yhdistyneeseen kuningaskuntaan ja voittorivi arvottiin 19. heinäkuuta 2022. Kyseessä oli EuroMillionsin historian 1,547. arvonta. Voittorivin oikeat numerot olivat 6, 23, 27, 40, 41, 2, 12 ja arvonnasta löytyi yhteensä 3,394,217 voittajaa joista kaikista suurin potti, 230 miljoonaa euroa meni yhdelle onnekkaalle pelaajalle.

3. 209 miljoonaa euroa (Superenalotto)

Italian SuperEnaloton 97. arvonta vuonna 2019 toi mukanaan Euroopan kolmanneksi suurimman lottovoiton. Arvonta suoritettiin 13. elokuuta, ja voittavat numerot olivat 7, 32, 41, 59, 75, 76. Yksi onnekas voittaja nappasi itselleen huikeat 209,16 miljoonaa euroa. SuperEnalotto on tunnettu suurista jättipoteistaan ja se on suosittu lottopeli koko Italiassa.

Suurimmat lottovoitot Suomessa – Top 3

Lotto on ollut suomalaisten suosikkirahapeli jo vuosikymmenten ajan. Lotto on tuonut monille suomalaisille elämää mullistavia voittoja, ja jokainen meistä on varmasti joskus haaveillut siitä, mitä tekisi, jos voittaisi lotossa. Suomen suurimmat lottovoitot ovat nousseet useisiin miljooniin euroihin, ja ne ovat muuttaneet voittajien elämän kertaheitolla. Tässä kolme suurinta lottovoittoa Suomen historiassa.

Lottotoimisto Saksassa
Kuva: Wikipedia Commons

1. 91,9 miljoonaa euroa (Eurojackpot)

Kaikkien aikojen suurin lottovoitto Suomessa on 91,9 miljoonaa euroa ja se voitettiin Eurojackpotissa vuonna 2019. Voittaja oli 50 osuuden porukka Siilinjärveltä. Voittorivin numerot arvottiin kierroksella 34/2019. Voittosumma nousi ennätykselliseen lähes 92 miljoonaan euroon alavoittojen ansiosta, mikä teki siitä siihen mennessä kaikkien aikojen suurimman Eurojackpot-voiton pelin historiassa. Peliä ei oltu pelattu Veikkaus-kortilla joten voitto tuli lunastaa Veikkauksen pääkonttorilta Helsingistä. Porukan vetäjä oli Veikkaukseen yhteydessä voiton tiimoilta.

2. 90 miljoonaa euroa (Eurojackpot)

Toiseksi suurin lottovoitto Suomessa on 90 miljoonaa euroa ja se voitettiin Eurojackpot-lotossa vuonna 2018. Voittava lippu oli ostettu Loimaan Prismasta ja voitto meni viiden osuuden porukalle josta jokainen osuuden ostaja sai 18 miljoonaa euroa. Voitto oli Suomen suurin lottovoitto siihen mennessä. Koska Veikkaus-korttia ei käytetty, voittajien tuli lunastaa voittonsa Veikkauksen pääkonttorista Helsingistä.

3. 87 miljoonaa euroa (Eurojackpot)

Kolmanneksi suurin lottovoitto Suomessa on 87 miljoonaa euroa ja se voitettiin Eurojackpot-lotossa huhtikuussa 2017. Voittaja oli pelannut yhden ainoan rivin pikapelinä, eli hän antoi koneen arpoa numerot. Voittolippu oli ostettu Tampereella, Lielahden K-citymarketissa. Tämä voitto sijoittuu Suomen suurimpien Eurojackpot-voittojen kolmospaikalle.

Yhteenveto

21. vuosisata ja 2010-luku on alkanut tuottamaan lottovoittoja jotka ovat saavuttaneet ennennäkemättömiä lukemia. Jättipotit ovat kasvaneet miljooniin, tai jopa miljardeihin dollareihin, mullistaen voittajien elämät yhdessä yössä. Mutta miten päädyimme tähän pisteeseen?

Lottonumeroiden pyöräyttäminen on muuttunut vuosien varrella, ja pelin viehätys on kehittynyt sen mukana. Lue kattava artikkelimme loton viehättävästä tarinasta ja sen kehityksestä ja tutustu tarkemmin loton historiaan.

Jaa tämä artikkeli


Viimeisimmät artikkelit