Loton pelaaminen vaatii tunnistautumisen 15.5.2023 lähtien
Kuva: Veikkaus

Loton pelaaminen mullistuu 15. toukokuuta 2023 – Oletko jo varustautunut Veikkaus-kortilla?

Veikkauksen kuponkipelien pelaaminen edellyttää tunnistautumista 15. toukokuuta alkaen.

Veikkaus, suomalaisten rakastama kansallinen vedonlyöntiyhtiö, on ilmoittanut uudistuksestaan, joka astuu voimaan 15. toukokuuta 2023. Uudistuksen myötä kaikissa kuponkipeleissä, mukaan lukien Lotto, Eurojackpot ja Viking Lotto, vaaditaan tunnistautuminen. Tämä tarkoittaa merkittävää muutosta, sillä tunnistautuminen tulee olemaan pakollista niin myyntipaikoissa, kuin verkossa pelatessa.

Loton pelaajan tunnistaminen arpajaislain mukaisesti

Veikkauksen on varmistuttava asiakkaan asuinpaikasta sekä rekisteröitymisen yhteydessä että säännöllisesti asiakassuhteen aikana.

JYRI YLÄNNE kirjoitti (HS Mielipide 9.5.), että hän lopetti Loton pelaamisen, koska hän ei Ruotsissa asuvana voi enää pelata Lottoa 15. toukokuuta alkaen. Hän ei voi rekisteröityä Veikkauksen asiakkaaksi eikä hankkia Veikkaus-korttia. Ylänne on tässä oikeassa.

Tunnistautumisen taustalla on vuoden 2022 alussa voimaan tullut arpajaislaki, jonka mukaan Veikkaus voi järjestää rahapelejä vain Manner-Suomessa. Veikkauksen tulee varmistua asiakkaan asuinpaikasta rekisteröitymisen yhteydessä ja säännöllisesti asiakassuhteen aikana. Tämä tarkoittaa käytännössä, että Veikkaus tarjoaa pelejään vain Manner-Suomessa ja rekisteröi asiakkaikseen vain ne henkilöt, joilla on vakituinen asuinpaikka täällä.

Henkilöt, joilla on tilapäinen osoite Ahvenanmaalla tai ulkomailla, voivat rekisteröityä Veikkauksen asiakkaaksi, pelata Lottoa myyntipaikoissa ja käyttää muita palveluita normaalisti. Kuitenkin verkkopelaaminen ja rahansiirrot eivät ole mahdollisia näille asiakkaille.

Kimppaloton nykymuoto tulee tiensä päähän

Tunnistautuminen tuo mukanaan merkittäviä muutoksia myös suomalaisten suosimaan kimppalottoon. Tulevaisuudessa jokaisen porukkapelin osallistujan tulee tunnistautua myyntipaikassa. Veikkaus on kuitenkin valmis tarjoamaan mahdollisimman hyvän ratkaisun porukkapelaamiseen myös tulevaisuudessa ja on keskusteluissa viranomaisten kanssa asiasta.

Miten tunnistautuminen toimii?

Kuponkipeleissä tunnistautuminen tapahtuu esittämällä Veikkaus-kortti, Kela-kortti, ajo- tai henkilökortti tai Veikkaus-sovelluksen mobiilikortti. Kela-, ajo- tai henkilökortilla pelaaminen onnistuu vasta, kun on ensin tehnyt hakemuksen joko sähköisesti Veikkauksen sivuilla tai menemällä paikan päälle Veikkauksen Pelaamoon. Peliautomaateilla voi tunnistautua Veikkaus-kortilla, etuasiakkaan maksukortilla tai puhelimella.

Miksi tunnistautuminen on tärkeää?

Tunnistautumisen myötä Veikkaus haluaa parantaa pelihaittojen ehkäisyä, vahvistaa ikärajavalvontaa sekä rakentaa turvallisempaa peliympäristöä. Tunnistautuminen takaa myös, että voitot kotiutuvat talteen, vaikka tosite unohtuisi tarkistaa tai se katoaisi.

Mielipide: Veikkauksen uudistus on askel kohti vastuullisempaa pelaamista

Olemme sitä mieltä, että Veikkauksen tunnistautumisvaatimus on myönteinen askel kohti vastuullisempaa ja turvallisempaa pelaamista. Tunnistautumisen avulla voidaan paremmin ehkäistä alaikäisten pelaaminen ja pelihaittojen syntymistä. Lisäksi se mahdollistaa voittojen varmempaan ja turvallisempaan kotiuttamiseen.

Uudistuksen ytimessä vastuullinen pelaaminen ja turvallisuus

On tärkeää muistaa, että rahapelaaminen on aina riski, ja pelaamisen tulee olla vastuullista. Veikkauksen uudistuksen myötä pelaajat voivat itse paremmin hallita omaa pelaamistaan ja seurata omia pelitottumuksiaan. Tämä on merkittävä parannus pelaajien kannalta ja vahvistaa Veikkauksen asemaa vastuullisena toimijana.

Statistiikkaa: Veikkauksen pelaaminen tunnistautuneena kasvussa

Tunnistautumisen myötä myös pelaajien käyttäytymisessä on odotettavissa muutoksia. Veikkauksen mukaan pelaamisesta 77,8 prosenttia tapahtuu tällä hetkellä tunnistautuneena. Tunnistautumisen hyöty on se, että mahdolliset voitot pysyvät tallessa, vaikka pelitosite katoaisi.

Tunnistautumisen myötä Veikkaus pystyy tarjoamaan pelaajilleen parempaa palvelua ja tukea. Tiedon avulla voidaan tunnistaa riskipelaaminen, ja pelaajalla on mahdollisuus halutessaan estää pelaaminen.

On selvää, että Veikkauksen uudistus tuo mukanaan monia positiivisia muutoksia, jotka auttavat tekemään pelaamisesta turvallisempaa ja vastuullisempaa. Muutos ei kuitenkaan tapahdu hetkessä, ja on tärkeää, että pelaajat saavat tarvittavaa tukea uuden systeemin käyttöönotossa. Veikkauksen asiakaspalvelu auttaa kaikissa rekisteröitymiseen ja tunnistautumiseen liittyvissä kysymyksissä.


Kysymyksiä ja vastauksia

Miksi Veikkauksen peleissä vaaditaan tunnistautuminen?

Tunnistautuminen vaaditaan, jotta voidaan ehkäistä pelihaittoja, vahvistaa ikärajavalvontaa ja rakentaa turvallisempaa peliympäristöä. Tunnistautumisen avulla voidaan myös varmistaa, että voitot maksetaan oikealle henkilölle.

Mitä tunnistautumisvälineitä voin käyttää Veikkauksen peleissä?

Voit tunnistautua Veikkauksen peleissä käyttämällä Veikkaus-korttia, ajo-, henkilö-, Kela-korttia tai Veikkauksen sovelluksesta löytyvää mobiilikorttia.

Miten tunnistautuminen vaikuttaa kimppaloton pelaamiseen?

Kimppaloton pelaaminen muuttuu tunnistautumisen myötä. Jokaisen porukkapelin pelaajan tulee tunnistautua. Veikkaus pyrkii tarjoamaan mahdollisimman hyvän ratkaisun porukkapelaamiseen myös tulevaisuudessa.

Miten ulkomailla asuva voi pelata Veikkauksen pelejä?

Ulkomailla asuvan henkilön on vaikeampi pelata Veikkauksen pelejä, koska rekisteröityminen Veikkauksen asiakkaaksi ja Veikkaus-kortin hankkiminen ei ole mahdollista ulkomailla asuvalle. Jos Veikkauksen asiakkaaksi haluavalla on tilapäinen osoite Suomessa, hän voi rekisteröityä Veikkauksen asiakkaaksi, pelata myyntipaikoissa ja käyttää muita palveluita normaalisti, mutta verkkopelaaminen ja rahansiirrot eivät ole mahdollisia.

Mitä apua saan, jos minulla on ongelmia rekisteröitymisen tai tunnistautumisen kanssa?

Jos sinulla on ongelmia rekisteröitymisen tai tunnistautumisen kanssa, Veikkauksen asiakaspalvelu auttaa mielellään. Heidän yhteystietonsa löydät Veikkauksen verkkosivuilta.

Mitä etuja tunnistautuminen tuo pelaajalle?

Tunnistautumisen avulla pelaaja voi varmistaa, että voitot maksetaan oikealle henkilölle, vaikka pelitosite katoaisi. Lisäksi tunnistautumisen avulla voidaan paremmin ehkäistä pelihaittoja ja se mahdollistaa pelaajan asettamat rajoitukset pelikäyttäytymiselleen.

Miten tunnistautuminen vaikuttaa Veikkauksen myyntipaikoissa tapahtuvaan pelaamiseen?

Veikkauksen myyntipaikoissa, kuten kaupoissa, kioskeissa, ravintoloissa ja liikenneasemilla, tunnistautumista aletaan edellyttää kaikissa kuponkipeleissä vuoden 2023 aikana. Tunnistautumisen myötä myyntipaikoissa voit pelata myös kuponkipelejä Veikkaus-pelisaleissa, Pelaamoissa ja kasinoilla.

Onko tunnistautuminen pakollista kaikissa Veikkauksen peleissä?

Kyllä, tunnistautuminen tulee olemaan pakollista kaikissa Veikkauksen peleissä vuoden 2023 heinäkuun 1. päivästä lähtien. Tämä sisältää myös Veikkauksen kuponkipelit, pöytäpelit ja Pitkävedon pelaamisen myyntipaikoissa.

Jaa tämä artikkeli


Viimeisimmät artikkelit